Tyrolit Uffici

Thiene (VI), Italy

marazzi tyrolit 000.jpg

The Tixa firm’s project aims to transform an existing industrial building into a contemporary, multifunctional location for Tyrolit’s new offices. The main objective is to enhance and optimise the existing space, with a focus on the well-being of the people who live and work in it.

For Tyrolit’s new headquarters, the Tixa firm designed an adaptation of the former industrial building to accommodate different functions, transforming it into a multifunctional space that meets contemporary needs. A key element is the focus on the relationship between indoor and outdoor spaces, recognising the importance of an integrated environment.

To improve occupants’ well-being, the design seeks to optimise natural light in the offices. Windows and openings are designed around the concept of balanced lighting, avoiding intrusive, annoying effects. This not only contributes to a pleasant working environment, but also reduces the need for artificial lighting during the day.

The choice of neutral materials gives the building a modern, timeless aesthetic, enhancing the perception of a serene and balanced environment. For all the floors in the offices, the designers opted for the stone-look porcelain stoneware collection Mystone Travertino Classico 60x60 cm and the same collection to cover some of the walls with cuts of the slabs in different sizes and a staggered installation pattern.

For the bathrooms, bright, highly polished Crogiolo Lume Blue brick tiles cover the walls, creating vibrant plays of light, while the Mystone Travertino and The Top Stone Look Travertino collections are used for the floor and to create the top in order to give the rooms continuity.

The project’s approach is based on targeted choices to promote people’s physical and psychological well-being, creating a functional, sustainable and aesthetically pleasing environment.


Ph. Marco Zanta

Explore project collections