A villa designed to surprise and delight with different interior design schemes on every floor and wood and marble effect stoneware
 

A 300 m2 home designed to surprise and delight at San Gregorio di Catania, near Catania: architect Tiziano Casesa christened it the Gold House, after the gold colour which is the unifying link throughout the interior.

The villa is on four floors, with a large garden and pool.

The project's original feature is the use of a different mood on each floor, with diverse variations and combinations on the theme of gold, sometimes more traditional and classical, sometimes more contemporary. The architect set out to create different design schemes on the individual levels, like stage sets intended to surprise during the various phases of the day.

The architect chose Marazzi for the coverings of Gold House: the wide variety of finishes available is perfect for really satisfying the most disparate architectural needs.

On the ground floor, the mood is modern, with an industrial touch: a lounge in shades of grey, sparsely furnished and with an intriguing interplay of volumes and lines achieved with interwoven bleached birch-wood slats on the walls and ceiling. The flooring in wood effect stoneware from the Treverkhome collection (15x20 size) in Frassino finish is perfect for giving the interior exactly the industrial touch the architect was looking for.

In the bathroom, the architect has chosen to add a touch of colour by combining wood effect stoneware with Lime colour ceramic wall tiles in the 20x50 size.

When we move up to the first floor, the atmosphere is completely different. The interiors are in black and white, with a mood the architect describes as radical chic: crystal and wood, touches of red (such as the Chester sofa by Poltrona Frau) and marble.

Nothing could be more perfect in this context than the Marazzi marble effect stoneware from the Allmarble and Evolutionmarble collections, in the 60x60, 30x60 and 60x120 sizes.

The top floors house the bedrooms, a large bathroom and a dressing-room of 65 square metres.

Tour the Gold House with our photogallery.

Visita lo showroom x