Project Portfolio

Migross Superstore

reading time: 3 minutes

CAM Architetti designs Migross Superstore - 1

CAM Architetti has designed the Migross Superstore at Bozzolo near Mantua, the first store to be constructed with the new concept that renews the core values of the well known Verona retail chain brand, intended as a prototype for reuse in other contexts.

A complex, integrated project that embraced the building’s architecture and technological systems together with the restyling of the company’s image and communication. Space, light and quality were the guidelines of the project, enhancing its convenience, versatility and indoor comfort levels. The asymmetrical building consists of two complementary but visually separate sections, where the external cladding of the store comprises a ventilated wall of large vertical slabs installed with staggered joints in Marazzi porcelain stoneware from the Mystone Ceppo di Gré collection, in Grey colour and in the 75x150 cm size, with its accurate interpretation of the effect and colour of the original stone.


Marazzi also supplied the flooring tiles for some indoor areas. “We used porcelain stoneware indoors as well, to give tactile substance to the large floor area that links together with various areas of the store and mall. In this case, together with the customer we chose a rectified 60x60 cm size with mechanical characteristics which would guarantee the perfect strength and flatness needed for use by shopping trolleys,” architect Carlo Alberto Maggiore explains.


Both indoors and outdoors, the architects focused on the contrast between different but complementary materials, and ceramics played a major role in the project. For the mall and store, the Mystone Ceppo di Gré tiles were chosen in Grey shade with anti-slip surface, with skirting, installed flush with the wall plaster, in the same material. The end walls of the bakery and bistro were highlighted with a large-size stoneware wall covering in Nero colour: Mystone Lavagna in 75x150 cm size.